Bache Gabrielsen

Bache Gabrielsen

Een jonge en ambitieuze Thomas Bache-Gabrielsen aarzelde niet om zijn eigen land te verlaten en vertrok in 1903 naar Frankrijk om de wereld van cognac te ontdekken. Hij wist dat dit de juiste beslissing was om zijn dromen waar te kunnen maken: ‘’naam maken met zijn eigen cognachuis.’’

Twee jaar na aankomst in Cognac richtte Thomas, in 1905, de Bache-Gabrielsen distilleerderij op. Hij wist dat als hij deel wilde uitmaken van de erkende cognac beweging, hij zijn eigen stempel moest drukken op de wereldberoemde standaard van deze Franse savoir-faire. Met de waarden gedurfd, authentiek en savoir-faire wilde Thomas Bache-Gabrielsen dit bereiken.

Momenteel wordt de distilleerderij geleid door de 4e generatie en heeft het cognachuis sinds 1905 onvermoeibaar gewerkt om de vele facetten van cognac te verkennen, om zo nieuwe zintuigelijke ervaringen te kunnen bieden

BACHE GABRIELSEN

Eerlijk & Authentiek

Maison Bache-Gabrielsen streeft ernaar om van elke cognac een ambassadeur te maken voor de diversiteit van de cognacstreek. Door het karakter vast te leggen dat typisch is gekoppeld aan een of meer jaargangen, een of meer druivensoorten, en de kunst om te weten wanneer het verouderingsproces precies goed is, worden de mogelijkheden eindeloos.

Dit wordt alleen mogelijk gemaakt door het talent van onze wijnpartners en de passie van onze keldermeester die een expert is in het selecteren, rijpen en blenden van de eaux-de-vie uit onze regio.

Bijzondere aandacht voor distillatie, de keuze van eikenhout en de vochtigheid van onze kelders zijn allemaal voorbeelden van de savoir-faire die nodig is tijdens het lange proces van het creëren van de uiteindelijke blend.

Terroir cognac

Sinds de oprichting van Maison Bache-Gabrielsen hebben we het op ons genomen om alle rijkdom en diversiteit van onze terroirs te onthullen. Een verbintenis die de kwaliteit van onze cognacs garandeert, uniek en representatief voor een eigen stijl, en de fundamentele reden van bestaan van ons Maison.

Oogst

Een drukke tijd van het jaar. De oogst is het resultaat van een heel jaar werk, met grote zorg voor de wijnstokken. Jean-Philippe Bergier bezit een domein van 20 hectare in de Petite Champagne cru. Hij heeft de HVE3-certificering, die de hoogste mate van betrokkenheid bij het milieu garandeert.

Distillatie

Als handels- en rijpingshuis doen wij uitsluitend beroep op « bouilleurs de cru »: wijnbouwers die hun eigen productie distilleren.

Rijping

De rijping: geduld en tijd om elke cognac tot zijn hoogtepunt te brengen. Onze kelders zijn ingericht om onze cognacs rond te maken, een typisch vleugje van de stijl van Maison Bache-Gabrielsen.

Wil je meer weten over Bache-Gabrielsen kijk dan op www.bache-gabrielsen.com

BACHE GABRIELSEN

Producten van Bache Gabrielsen

Bache-Gabrielsen Pineau Charantes Tres Vieux
Bache-Gabrielsen Pineau Charentes Rouge
Bache-Gabrielsen Pineau Charentes Blanc
Bache-Gabrielsen 2011 | 11 Years Vintage
Bache-Gabrielsen 2001 | 21 Years Deluxe
Bache-Gabrielsen Hors D'Age
Bache-Gabrielsen Whisky Français | Single Malt 5Y
Bache-Gabrielsen VS Tre Kors
Bache-Gabrielsen VSOP Triple Cask
Bache-Gabrielsen XO Fine Champagne
Bache-Gabrielsen XO Premium
Bache-Gabrielsen Séréntiné Extra Grande Champagne
Bache-Gabrielsen American Oak
Bache-Gabrielsen 5 VSOP Organic
Bache-Gabrielsen 1999 | 22 Years Deluxe
Bache-Gabrielsen 1983 | 24 Years Deluxe
Bache-Gabrielsen 1973 | 37 Years Deluxe

Om je de best mogelijke ervaring te bieden op onze website, gebruiken wij en derde partijen technieken zoals cookies.