Takamaka Rum

Takamaka Rum

Takamaka is de rum uit de Seychellen. De familie D’Óffay vult elke fles met het karakter van de 100 eilanden, hun mensen en ambacht. De rum als resultaat geeft je een kort kijkje in het paradijs van de Seychellen. De Takamaka dranken zijn geboren op de eilanden, gemaakt van de eilanden en verwelkomen jou om deel te zijn van de eilanden. We nodigen jou uit om mee te gaan op de reis van Takamaka, waar het ons ook mag brengen.

In 2000 bestelden Bernard en zijn vader, Robert, een boek over thuisdistillatie en begonnen hun zoektocht om "goede" rum te produceren. Robert's vader, opa René Michel d'Offay, had de interesse van zijn kleinkinderen in het maken van rum geworteld door zijn eigen inspanningen om de lokale Creoolse specialiteit, Rum Arrangé, te maken. Geïnspireerd door hoe zeelieden fruit en kruiden in alcohol zouden bewaren, werd Rum Arrangé gemaakt door bladeren, fruit, zaden, schors en andere ingrediënten tot zes maanden te macereren, waarna het werd genoten als digestief of gezoet met rietsuikersiroop.

Richard en Bernard

Met beperkte toegang tot conventionele distillatie-onderdelen, gebruikten Bernard en zijn vader hun eigen zwembad in de achtertuin als tussentijdse koeltoren voor hun geïmproviseerde condensor, gingen naar hun plaatselijke supermarkt om gist en geraffineerde suiker te kopen en begonnen te experimenteren.

Ze werden vergezeld door Bernards oudere broer, Richard, en na meer dan een jaar testen was het resultaat een aantal twijfelachtige rums, maar ook een aantal bijzondere rums. Deze bijzondere expressies namen ze mee en in 2002 opende de gebroeders de Trois Frères Distillery op de Seychellen. Kort daarna distilleerden en leverden ze hun allereerste bestelling van Takamaka donkere rum.

In de loop der jaren hebben Richard en Bernard hun vak aangescherpt door hun eigen gevoel van nieuwsgierigheid en ontdekking, maar ook door de beperkingen die hand in hand gaan met de afgelegen ligging van de Seychellen. Het heeft invloed gehad op hoe ze hun rum mengen en laten rijpen, het heeft de rol die ze spelen in hun gemeenschap gesmeed en het heeft gevormd tot wie ze vandaag zijn als mensen en als rum makers.

Wil je meer weten over Takamaka Rum kijk dan op www.takamakarum.com

Seychelles Series

The Seychelles Series is where it all begins.
This range of rums are a true expression of our tropical island paradise.

Producten van Takamaka Rum

Takamaka Rum Le Clos Ex Palo Batch #2
Takamaka Rum Le Clos Ex Pineau Batch #2
Takamaka - Dark Spiced GVP
Takamaka - Rum Zepis Kreol GVP
Takamaka - Rum Extra Noir GVP
TAKAMAKA Le Clos Series Batch #1
Takamaka Rum Blanc
Takamaka Overproof Rum
Takamaka Dark Spiced
Takamaka Rum Zenn
Takamaka Koko rum liqueur
Takamaka Zannannan rum liqueur
Takamaka Rum Extra Noir
Takamaka Rum Zepis Kreol
Takamaka Rum Pti Lakaz
Takamaka Rum Grankaz

Om je de best mogelijke ervaring te bieden op onze website, gebruiken wij en derde partijen technieken zoals cookies.