Clonakilty Distillery

Clonakilty Distillery

Een kleine familieboerderij aan de zuidwestkust van Ierland en een Ierse boer met een hele grote droom. De familie Scully, de oprichter van de Clonakilty-distilleerderij, heeft dit winderige kustland gedurende 9 opeenvolgende generaties bewerkt. Met de beste bronnen die de natuur te bieden heeft, eersteklas land, ongerept water en zoute zeelucht, hebben ze de perfecte ingrediënten voor een maritieme distilleerderij.

Distilleerderij

Gelegen aan de waterkant, in het hart van de stad Clonakilty, zijn de drie glanzende koperen ketels een inspirerend gezicht om te zien. Hier wordt de bekroonde new make gemaakt, naast onze bezoekerservaring en winkel. Dit is waar de magie begint en het is de thuisbasis van Clonakilty-whisky.

Graanvelden

Clonakilty verbouwt hun eigen historische gerst op de familieboerderij in de schaduw van de vuurtoren van Galley Head. Eeuwen van zeemist, zachte regen en briesjes uit de zee zorgen voor een complexiteit van de bodem die doordringt tot in elk afzonderlijk graan.

Atlantische Magazijn

Nog geen 65 meter boven de oceaan, is ons magazijn in de Atlantische Oceaan ideaal voor het rijpen van de beste whisky's. Zuivere schone lucht, vervoerd over duizenden kilometers van de Atlantische Oceaan, zorgt voor een frisheid die onaangetast is door menselijk ingrijpen.

Distillation

Distillatie

De drie koperen potstills zijn speciaal ontworpen om Single Pot Still Ierse whisky te maken en voeren hun magie stil en efficiënt uit. Ze veranderen water in whisky, geen poespas, precies zoals we het lekker vinden.

Casks

Casks

Clonakilty Distillery selecteert vaten wereldwijd met de hand, ze maken een selectie van ex-bourbon, port, sherry, cognac, rum en rode wijn vaten. Ook werken ze met brouwerijen om de lekkerste Stout en IPA bieren te maken.
De vele vaten worden gevuld met de new make-spirit, waarna deze wordt gerijpt en afgewerkt in ons magazijn naast de Atlantische Oceaan. De met zout beladen lucht biedt een unieke omgeving om de beste whisky's te rijpen.

Blending

Blending

Ons eigen bronwater voegen we langzaam toe aan onze whisky gedurende een periode van twee weken. Uniek onder de Ierse whisky, we noemen dit proces onze finishing touch.

Angels's Share

Angels' Share

De winderige locatie aan de kust betekent dat onze whisky actief blijft in het vat en smaken uit het hout haalt. Het deel verdampt staat bekend als de Angels Share. Onnodig om te zeggen dat we een aantal zeer gelukkige engelen hebben.

Wil je meer weten over Clonakilty Distillery kijk dan op www.clonakiltydistillery.ie

Producten van Clonakilty Distillery

CLONAKILTY - Minke Irish Vodka
CLONAKILTY - Minke Irish Gin
CLONAKILTY - Galley Head Irish Blended Whiskey
CLONAKILTY - Galley Head Single Malt
CLONAKILTY - Double Oak
CLONAKILTY - Port Cask
CLONAKILTY - 13YO Grain Rhum Cask
CLONAKILTY - 15YO Irish Whiskey 0,70 ltr
CLONAKILTY - 21YO Irish Whiskey
CLONAKILTY - 32YO Single Malt Single Cask
CLONAKILTY - Whisky Mini Giftbox
CLONAKILTY - Galley Head Single Malt Mini 5cl
CLONAKILTY - Double Oak Mini 5cl
CLONAKILTY - Port Cask Mini 5cl

Om je de best mogelijke ervaring te bieden op onze website, gebruiken wij en derde partijen technieken zoals cookies.